Reseptilääkkeet

Saat meiltä reseptilääkkeet suoratoimitustiskiltä näyttämällä kelakortin tai henkilöllisyystodistuksen. Saamme sähköisesti ajantasaiset tiedot sv-korvausoikeuksista Kelalta. Saamme myös tiedon alkuomavastuun tai vuosiomavastuurajan täyttymisestä. 

  • Vuosiomavastuu on 626,94 € (vuonna 2024), jonka jälkeen korvattavien lääkkeiden omavastuuhinta on 2,5 euroa ostokertaa kohti. 
  • Alkuomavastuu 50 € on summa, jonka täytyttyä korvattavista lääkkeistä saa kela-korvauksen. Alkuomavastuu koskee vain täysi-ikäisiä siitä vuodesta lähtien, kun henkilö täyttää 19 vuotta.

 

Kun noudat meiltä reseptilääkkeitä, tarkistamme aina annostuksen, yhteisvaikutukset ja lääkevaihdon. Farmaseuttinen henkilökunta opastaa mielellään Sinua lääkkeiden oikeassa ja turvallisessa käytössä. Kun keskität lääkehankintasi apteekkiimme, pystymme seuraamaan lääkityksesi kokonaisuutta ja siten antamaan Sinulle parasta palvelua.


Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Lääkkeiden yhteisvaikutukset sekä haittavaikutukset tarkistamme interaktio-ohjelman avulla. Käytämme ohjelmaa myös lääkeneuvonnan tukena.

Reseptien uusinta

Sähköisen reseptin uusintapyynnöt lähetämme ilmaiseksi. Uusimme reseptejä myös puhelimitse (ks. palveluhinnasto).

Henkilökohtainen lääkityslista

Itse täytettävän lääkityslista-pohjan saat halutessasi henkilökunnaltamme. Tulostamme myös tarvittaessa Sinulle yhteenvedon resepteistäsi (ks. palveluhinnasto).

Puolesta asiointi

Toinen henkilö voi asioida puolestasi apteekissa, kun hänellä on mukanaan Sinun Kela-korttisi ja tieto, mitä lääkettä on tarve hakea. Voit antaa toiselle henkilölle oikeuden apteekkiasiointiin puolestasi myös verkossa osoitteessa www.suomi.fi/valtuudet. Tällöin vaaditaan sähköinen tunnistautuminen. Tarkemmat ohjeet sähköiseen valtuuteen löydät täältä. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, voit pyytää paperisen suostumuslomakkeen apteekista.